Search

Mikrodermoabrazija – dijamantski piling

ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?

Mikrodermoabrazija vrsta mehaničkog aparaturnog pilinga i predstavlja  neinvazivnu metodu kojom se pomoću dijamantskih nastavaka uklanja površinski sloj epiderma (stratum corneum). Ona predstavlja baznu proceduru u cilju poboljšanja teksture kože. Idealna priprema kože za ostale tretmane.

KADA SE RADI MIKRODERMOABRAZIJA I KOLIKO ČESTO?

Mikrodermabrazija se može primenjivati kod svih tipova kože. Koristi se za smanjenje proširenih pora, korekciju sitnih bora, blagih hiperpigmentacija i površnih ožiljaka. U zavisnosti od indikacija, tipa i stanja kože, određuje se stepen mikrodermoabrazije, veličina dijamantske sonde, brzina i broj prelazaka preko tretirane regije. Možemo je primenjivati kako na licu, vratu i dekolteu, tako i na telu ( grubi laktovi, kolena, leđa, kao i priprema za mezoterapiju bez igala na telu).

Mikrodermoabraziju možemo raditi u razmaku od sedam dan.  Ukoliko mikrodrmoabraziju koristimo kao pripremni tretman pre mezoterapije bez igala, tretman ponavljamo na dve nedelje. A kada je mikrodermoabrazija jedini tretman koji se primenjuje, razmak između tretmana može biti sedam dana i preporučuje se serija od šest tretmana.

KOJE SU PREDNOSTI MIKRODERMOABRAZIJE?

Tretman je neinvanzivan i potpuno bezbolan, bez perioda oporavka. Mikrodermoabrazija vraća sjaj i blistav ten koži. Odlične rezultate daje kao metoda pre mezoterapije bez igala jer omogućava dublju penetraciju preparata. Takođe može biti pripremni tretman za druge estetske procedure. Rezultati mikrodermoabrazije su odmah vidljivi, a klijenti se odmah mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

MERE OPREZA ZA TRETMAN MIKRODERMOABRAZIJE

Mikrodermoabrazija nije metoda izbora kod aknozne kože i kože sa intenzivnom rozaceom, kao i kod koža sa gljivičnim i bakterijskim infekcijama. Takođe, ne primenjuje se kod osoba koje su na terapiji Roakutanom, dijabetes ili autoimune bolesti, kao i kod akutnog herpesa i prisustva bradavica na koži.

NEGA NAKON TRETMANA?

Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24 sata nakon tretmana. Takodje, nakon tretmana koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, tako da se treba suzdržati od intenzivnog treninga.

Da biste sačuvali rezultat mikrodermoabrazije na dug vremenski period, poštujte sledeća pravila:

  • Koristite hidrantni krem prve nedelje posle tretmana.
  • Ne koristite kreme i losione koji u sebi sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, a takođe ne koristite skrab (mehanički piling), minimum 72 sata do i posle tretmana.
  • Prestanite da koristite sredstva koja sadrže Retin-A, minimum 72 sata pre i posle procedure.
  • Ne koristite dekorativnu kozmetiku tokom 24 sata (tečni puder, rumenilo). Krem i senku za oči možete naneti neposredno posle procedure.

Sorry, the comment form is closed at this time.