Search

Mezoporacija – neinvazivna mezoterpija

Mezoporacija, Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igle) se zasniva na fenomenu Elektroporacije, kog su naučno potvrdili dr Peter Agree i Dr Roderick Mac Kinnon i zato 2003 godine dobili Nobelovu nagradu. Tretmanom se ubrzava i poboljšava metabolizam i prokrvljenosti kože i veziva, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva. Mezoporacija ima za cilj restruktuisanje i podsticanje prirodnih regenerativnih i reparativnih procesa kože i veziva, što za rezultat ima svež i zdrav izgled. Radi se o metodama koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje u kožu velikih molekula, (koje utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidrmalnu barijeru i samim tim ne bi postigle željeni efekat), s tim da se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne tzv. virtuelne mezoterapije, špric i iglu zamenjuju sonda i struja.

Prednost mezoporcije u odnosu na mezoterapije iglom,  je ta da je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana nikakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda.Takođe se ubraja u tretmane koje je poželjno uraditi pred neki vazan događaj, jer lice nakon tretmana jednostavno zablista! Tretman traje do 60min.

MEZOTERAPIJA BEZ IGLE SE PREPORUČUJE ZA: Hidrataciju i postizanje svežeg izgleda, brzi oporavak koze nakon hemijskih pilinga i laserkih tretmana, eliminisanje posledica preteranog izlaganja uv zracima (sunce, solarijum), aerozagadjenja, pušenja, stresa i nezdravog načina života, neadekvatne nege kože, ublažavanje bora i podočnjaka ,popravljanje tonusa

DINAMIKA I BROJ TRETMANA!

Prema dosadašnjim iskustvu, najbolji rezultati se dobijaju kada se tretmani izvode u seriji, od 4- 6 tretmana, sa razmacima od 7 dana. Tretman se može uraditi i jednokratno, s ciljem postizanja brze rehidratacije i osveženja lica pred neki važan dogadjaj ili kao tretman kontinuirane nege jednom mesečno! Napomena: prilikom upotrebe filera, tretman se može raditi nakon 3 meseca od aplikacije

STANJA KADA SE MEZOTERAPIJA NE PREPORUČUJE: trudnoća, epilepsija, maligna oboljenja, akutne upalne promene na regiji koja se tretira, pace maker.

Sorry, the comment form is closed at this time.