Search

Maderoterapija – mašaža oklagijama

Jedan od najefikasnijih tretmana u borbi protiv celulita i nagomilanih kilograma jeste upravo maderoterapija. Terapija ” drvetom” ili maderoterapija daje isti efekat kao i kombinacija manuelne masaže i limfne drenaže, ali u jednom tretmanu. Može se primenjivati na svim delovima tela gde se nakupljaju suvišni kilogrami, kao i naš najveći neprijatelj celulit. Najčešće se radi u predelu: nogu, bokova, stomaka, zadnjice kao i ruku, odnosno nadlaktica. Tokom maderoterapije koristimo neobične spravice-OKLAGIJE od drveta. One su po celoj površini rezbarene, svaka na drugačiji način. U zavisnosti od stepena celulita, koji se procenjuje na prvom tretmanu, naš terapeut bira oklagije najdelotvornije za Vas. Izbočine, kao i razna udubljenja, na oklagijama, deluju prvobitno na proces limfne drenaže. Svako udubljenje od 1-3 cm stiska svaki limfni sud na delu telu na kom se ova metoda primenjuje.

Trajanje tretmana

Tretman može trajati od 30-45 minuta. U zavisnosti od površine koja se tretira. Kao rezultat limfne drenaže vrši se detoksikacija organozma. Tako da, ovom metodom aktiviramo odnošenje svih loših materija iz tela. Odpadne materije se istog dana izbacuju iz organizma putem mokraće. Tokom ovog procesa neophodno je unositi veću količinu vode od one koju inače unosimo u toku dana. Kao rezultat maderoterapije je povećana diureza.

Da li mezoterapija boljMaderoterapija je bezbolan tretman, može se reći čak i prijatan, nakon kog se osećate lakše i gubite svu težinu u nogama. Indikacije za njenu primenu jesu: celulit, višak kilograma, opuštena koža, umorne noge, kao i otoci izazvani dugim stajanjem u jednom položaju (otoci nastali kao posledica povreda se ne smeju tretirati)

Koliko je tretmana dovoljno za optimalne rezultate?

Ovo je tretman koji zahteva rad u serijama. Već nakon par tretmana vide se poboljšanja: koža će biti lepša, jedrija i zategnutija, a vi će te se osećati lakše. Negde oko pete terapije, dešava se izlaženje celulita na površinu. To znači da će se on više videti nego inače. Koliko će celulit biti vidljiv, zavisi od stadijuma celulita, kao i Vašeg metabolizma. Shodno tome, poželjno je da kada počnete sa tretmanima maderoterapije, budete na redukovanoj ishrani. O rezimu ishrane bliže če Vam informacije dati naš terapeut. Najveća greška koju klijenti prave jeste stajanje sa terapijama kada celulit krene da izlazi na površinu i da se vidi više nego inače. To je trenutak kada je proces razgradnje celulita počeo i najaktivniji je, tako da tada ima najviše smisla delovati na njega. U proseku, negde kod početka druge serije (11. – og tretmana)  dešava se da celulit kreće vidno da se smanjuje. Kao rezultat noga dobije vretenast izgled. Svakim sledećim tretmanom delujemo na zatezanje i oblikovanje noge ili drugog dela tela koji masiramo.

Razlika između maderoterapije i anticelulit masaže

jeste u tome što se kod manuelne masaže više deluje na ubrzavanje cirkulacije kao i mehaničko delovanje na sam celulit, dok kao što smo rekli kod maderoterapije prvensveno delujemo na proces limfne drenaže, pa tek onda na mehanički pritisak. Oba tretmana se primenjuju u borbi protiv celulita, kod težih stadijuma celulita prvo se preporučuje AC masaža, a nakon završetka jedne serije maderoterapija.

Kontraidikacije

Maderoterapije se ne primenjuje kod sledećih stanja: povreda lokalnog tkiva, visok krvni pritisak, febrilna stanja, infektivna oboljenja, proširene vene, tromboza, epilepsija, maligna oboljenja, autoimune bolesti kod kojih je zabranjena masaža

Sorry, the comment form is closed at this time.