Search

Higijenski tretman lica

Koža je naš najveći organ i predstavlja prirodnu barijeru od spoljašnjih uticaja. Usled izloženosti zagađenom vazduhu, ultraljubičastom zračenju, duvanskom dimu i svakodnevnom šminkanju struktura se narušava, pune se pore, koža gubi svežinu i poprima umoran izgled. Tretman koji nam efikasno pomaže da negujemo kožu i očuvamo njene zaštitne funkcije je higijenski  tretman lica.

Higijenski tretman lica predstavlja osnovnu negu lica i može se raditi kod svih tipova i stanja kože u cilju dubinskog čišćenja pora. Takođe nakon ovog tretmana omogućavamo dublje prodiranje aktivnih supstanci u kožu i njihovu bolju iskorišćenost u ukviru ostalih kozmetičkih procedura ili kućne nege.

ŠTA PODRAZUMEVA HIGIJENSKI TRETMAN LICA?

Higijenski tretman lica se uvek započinje takozvanim hemijskim čišćenjem koje uključuje uklanjanjem šminke, kreme i tragova ostalih preparata na koži korišćenjem mleka i tonika, a potom upotrebom  pilinga koji je prilagodjen tipu i stanju kože klijenta. Piling nam služi za uklonjanje površinskih slojeva mrtvih ćelija kože. Zatim prelazimo na otvaranje pora koje se može raditi uključivanjem vapozona,  termo maske ili kozmetike za lakše čišćenje mitisera. Nakon toga radimo čišćenje pora,  odnosno komedoekspresiju. Klasičan tretman lica može sadržati i masažu lica. Nakon  što smo temeljno očistili pore cilj nam je da umirimo i ishidriramo kožu maskom koja odgovara tipu i stanju kože i  tretman se  završava kremom koja je takodje  prilagodjena tipu i stanju kože lica.

KADA I KOLIKO ČESTO SE RADI HIGIJENSKI TRETMAN LICA?

Higijenski tretman lica se može raditi samostalno i idealna je  priprema za ostale tretmane, jer samo ukoliko su pore čiste, a koža adekvatno pripremljena može da primi i maksimalno iskoristi aktivne supstance, a efekti budućih tretmana su bolji. Odlični primeri kombinacije sa ostalim procedurama su: mezoporacija, kiseonik tretman, tretman hemijskim pilinzima. . . Higijenski tretman lica se radi jednom do dva puta mesečno u zavisnosti od tipa i stanja kože.

Sorry, the comment form is closed at this time.