Search

Dermapen tretman

ŠTA JE DERMAPEN?

Dermapen – aparat koji je dobio naziv po tome sto izgleda kao olovka, na cijem vrhu se nalazi aplikator sa iglicama koji ima mogućnost prodiranja od 0.2 do 2.5 mm u zavisnosti od dela lica, ili tela koji tretiramo.

KAKO DELUJE?

Stvaranjem kontrolisanih mikropukotina na koži, stimuliše se  koža da sama prirodno reaguje na regeneraciju i stvaranje novih elastičnih i kolagenih vlakana, prirodnim putem. U zavisnosti od dužine iglice, dermapen može postići mnoštvo rezultata. Od površinske hidratacije, poboljšanja apsorpcije kozmetićkih preparata, do tretiranja i lečenja ozbiljijih problema kao što su ožiljci od akni, oštećenja na koži, duboke bore.

DERMAPEN SE KORISTI U SLEDEĆE SVRHE:
Tekstura kože, pobljšanje tonusa, površinske bore, duboke bore, resorpcija kozmetičkih preparata, ožiljci od akni, pigmentacija, strije, alopecija, pobiljšanje teksture grudi, užavanje pora, uklanjanje akni, tretiranje celulita

KAKO SE IZVODI TRETMAN I KOLIKO TRAJE?

Tretman dermapenom se izvodi na savršeno čistoj kožu, sa već odrađenim hemijskim čišćenjem kože, dve nedelje pre, kao i pilingom. Kokteli koji se ubacuju su različiti i zavise od toga šta želimo da postignemo u toku tretmana. Pre upotrebe dermapena, aplikuje se anestetik. Radi se deo po deo regije, da bi tretman bio prijatniji. U toku tretmana se postepeno ubacuje koktel, kako bi penetracija bila potpuna i efektnija. Dubina iglica zavisi od regije koja se tretira. Površine kao što su regija oko očiju, čelo i vrat se rade kraćim iglicama, dok se obrazi i delovi tela rade dubljim iglicama.

Cilj je dići do potkožnog tkiva, jer  svaki problem vezan za kožu, uglavnom tu nastaje, a ostale vrste tretmana nemaju moć ulaska u derm i problem se rešava površinski i kratkotrajno, što nije slučaj kod dermapena.

KAKVI REZULTATI SE MOGU OČEKIVATI I KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO?

Dermapenom se postižu dugotrajni rezultati. U zavisnosti od cilja tretmana, efekti su vidljivi nakon dve nedelje ili posle 2-4 meseca. Kod površnijih tretmana kao što su hidratacija, uklanjanje fleka, apsorpcija kozmetičkih preparata, rezultati su vidljivi već nakon tretmana ili nakon 7 dana. Kod tretiranja ožiljaka dubokih bora i drugih oštećenja kože, efekti jesu vidljivi odmah, ali pravi i trajan efekat je moguć tek nakon 2 meseca, kad se stvori novi kolagen.

Tretman se ponavlja na mesec dana, i potrebno je uraditi 3-5 ponavljanja za izrazito vidljive rezultate. Održavanje je jednom u 3 do 6 meseci. Sam tretman traje oko 60min, jer se ne sastoji samo iz bockanja iglicama, nego i primene seruma i maski koje će da smire kožu nakon tretmana.

NEGA NAKON TRETMANA?

Nakon tretmana, koža je vidljivo crvena i upaljena. Bez obzira što ona deluje mirno posle tretmana, jer je maska učinila svoj posao, veoma je bitno znati da nakon dermapena, 3-4 dana treba izbegavati sunce, fizičke aktivnosti tipa odlazak u teretanu, bilo kakve pilinge, jake preparate. Jedino što smete staviti na kožu jeste preporučena krema stručnog lica koje Vam je radilo tretman.

Ako želite dugotrajne efekete, koji vidljivo podmlađuju i rešavaju efikasno probleme kože, onda je dermapen pravi tretman za Vas.

Sorry, the comment form is closed at this time.